Emil Gustav Andersen [11441] 4134
- Født: 18 Aug. 1902, Højslev, Fjends, Viborg, Danmark
- Dåb: 31 Aug. 1902, Højslev, Fjends, Viborg, Danmark 4832
- Ægteskab (1): Johanne Jespersen [42969]
- Død: 1967, Viborg , Nørlyng, Viborg, Danmark
Notater:
Emil Gustav Andersen blev født 1902 i Højslev og døde 1967 i Viborg. Han blev uddannet som møbelsnedker på polyteknisk institut i København1926. Senere blev han vognmand i Højslev og da parret flyttede til Viborg.
Emil Gustav Andersen blev født 1902 i Højslev og døde 1967 i Viborg. Han undgik at blive taget som soldat, da han som ung havde haft blindtarmsbetændelse. Dette tog Emil dog med højt humør, da han havde arbejde på hånden. Han kom i lære som møbelsnedker i Skive, hvor han boede hos en moster, som var en kraftig kone med lyst hår sat op i en knold i nakken, og god til at lave mad. Arbejdet var meget alsidigt. De skulle bl.a. lave ligkister! Dette var ikke altid sagen, da de også nogle gange skulle ud og have dem "fyldt". Således skulle de en dag hente et lig inde i Skive på 4.de sal. Da de skulle ned ad trappen måtte de rejse kisten op, for at kunne runde reposerne. Emil gik nederst og måtte ved hvert repos også holde låget på plads, da liget truede med at vælte ud. Senere hjemme hos mosteren havde han ingen appetit på aftensmaden. Hun spurgte så ind til årsagen, og fik det at vide, og mistede selv appetitten. Da han senere blev uddannet som møbelsnedker på polyteknisk institut i København 1926, klarede han prøven med bravour. Han boede hos sin halvsøster Maria, som havde et pensionat tæt på Rådhuspladsen. Hans søster Margrethe og dennes kæreste kom der også. En aften kom Emil til at høre en vittighed under aftensmaden, som han kom til at grine højt af. Han fik en brødkant galt i halsen, og var ved at blive kvalt. Han blev helt blå i hovedet, og broderen Just stak resolut to fingre i halsen på ham, og fik brødkanten ud. Desværre rev han også hul på Emils hals - men han overlevede. Emil blev også forelsket, hvilket ikke var så godt. Han var en aften til karneval i Kongedybet i København, hvor han sammen var med søsteren Marie. I løbet af aftenen fandt han en pige, som han blev forelsket i. Dette var ikke så godt, specielt når Johanne hjemme i Højslev fik det at vide! Da han kom hjem var Johanne meget kostbar, og Emil måtte gennemgå flere krav fra Johannes side, før end hun endelig tog ham til nåde, og gik med til et liv sammen med ham. I starten af 30'erne var det hårde tider - depressionen, og Emil havde flere jobs: Lastbilchauffør i Skals, Lillevognschauffør (taxi) i Højslev området. Senere blev han vognmand i Højslev, og kørte for bl.a. for Højslev Mejeri og teglværk. Da parret flyttede til Viborg, og købte Trekonervej 9, blev han arbejdsmand på en byggeplads.
Han blev gift 1931 i Højslev med: Johanne Jespersen født 1909 i Sejstrup og død 1992 i Viborg. Både i Højslev og Viborg arbejdede hun som skræderske og havde en stor kundekreds. I Højslev havde en af hendes faste kunder bl.a. været komtesse Olga Sponneck på Ørslev Kloster. Der var dog een gang, hvor hun ikke var alt for stolt over situationen. Olga havde sendt hende gamle fløjlskjoler, som skulle syes om. Stoffet var så mørt at opgaven var næsten umulig - men det lykkedes tilsyneladende!
I Viborg kom kernekunderne stadig til hende, efter at hun var gået på pension, så hun havde kunder, selv da hun var op i halvfjerdserne. Hun holdt både fødselsdag og jul for hele familien - lige til sin død. Hun døde af astma og for store lunger!
Emil blev gift med Johanne Jespersen [42969] [MRIN: 16069]. (Johanne Jespersen [42969] blev født den 4 Nov. 1909 i Højslev, Fjends, Viborg, Danmark, dåb den 5 Dec. 1909 i Højslev, Fjends, Viborg, Danmark 4833 og døde den 14 Nov. 1992 i Viborg , Nørlyng, Viborg, Danmark.)
|